Жінки-вогнеборці. У Великій Омеляні сформували добровольчий підрозділ пожежної охорони. Вони приїжджатимуть першими на об'єкт, аби погасити вогонь та надати домедичну допомогу. Для них професійні рятувальники провели навчання, аби поділитися досвідом. Поспілкувався з рятувальницями і наш Владислав Стецюк.

Так Ірина Притулюк з вогнегасника вперше гасила загоряння. Жінка працює фінансовим спеціаліст у сільській раді Великоомелянської тергромади. А тепер і вогнеборицею.

Ірина разом з іншими жінками Великоомелянської ТГ сформували добровільний підрозділ пожежної охорони. Рятувальниці діляться, усіляко хочуть допомогти своїй громаді.

У Тетяни Омелянчук є дитина. Жінка хоче сама опанувати навички медичної допомоги, цього ж навчити і сина.

Сформували жіночий підрозділ вогнеборців у березні минулого року. Відтоді пожежниці неодноразово проходили підготовку. Нині, працівники ДСНС ділилися досвідом з добровольцями. Зокрема, з домедичної допомоги.

Великоомелянська територіальна громада знаходиться вздовж траси "Київ-Чоп". Тому тут сформували три пожежних групи.

Досвід добровольчих підрозділів пожежної охорони прийшов до України з Європи.

Загалом на Рівненщині утворено 80 пожежно-рятувальних підрозділів. 22 добровільних формування. 50- місцевих, що отримують заробітну платню. Та 8 комбінованих пожежно-рятувальних підрозділів.