Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оприлюднила конкретний порядок для повернення переплати за послуги з газопостачання. Це спрощує процедуру для споживачів. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Для повернення переплати слід звернутися до попереднього постачальника з письмовою заявою, у випадку якщо постачальник відмовляється виконувати вимоги щодо повернення потрібно звернутися до НКРЕКП.

Про це повідомляє НКРЕКП. Комісія надала оптимальний порядок дій споживачів.

  1. Першим із кроків, які рекомендується здійснити споживачам, є звернення до попереднього постачальника із заявою про повернення переплати за газ. Зробити це потрібно письмово, заповнивши форму: (заява 1 (http://surl.li/slqrg). Відповідно до встановлених правил, переплата може бути зарахована на наступний розрахунковий період. Крім того, гроші можуть повернути на поточний рахунок протягом п'яти робочих днів після надходження запиту.
  2. У випадку, якщо попередній постачальник не виконав вимоги споживача щодо повернення переплати, слід звернутися до НКРЕКП із зверненням (заява 2 (http://surl.li/slqrs), додаючи копії документів, що підтверджують звернення до постачальника. Наголошується, що перед поданням скарги до НКРЕКП споживач повинен обов'язково виконати перший крок – звернення до постачальника.

Це необхідно для того, щоб регулятор міг надати підтримку у вирішенні ситуації та забезпечити ефективне повернення переплати за газ. У випадку порушення правил ринку газу постачальникам можуть бути застосовані різноманітні санкції, включаючи штрафи та анулювання ліцензій.

Читайте також: 2,87 та 2, 34 проміле алкоголю: на Рівненщині правоохоронці відсторонили від керування водіїв напідпитку