За рішенням комітету із присвоєння премії імені Ігоря Свєшнікова в галузі охорони культурної спадщини краю у 2023 році її присвоєно начальнику відділу охорони історико-культурної спадщини управління культури і туризму Рівненської ОДА Юрію Калітинському.

Члени комітету зауважили, що Юрій Калітниський - один з найдосвідченіших та найефективніших фахівців по роботі з об’єктами культурної спадщини в області, а в галузі культури працює вже понад 36 років. Брав участь у створенні Літературного музею Уласа Самчука в Рівному, "Музею бурштину", меморіального комплексу "Героям Гурбинської битви", культурно-археологічного комплексу "Пересопниця".

Відповідно до Рішення обласної ради №743 від 23.06.2023 р., розмір премії імені Ігоря Свєшнікова становить 25 тисяч гривень.

Нагороду в галузі охорони культурної спадщини Рівненщини присвоюють з 2006 року. Її вручають історикам, краєзнавцям, етнографам, археологам за значний внесок у розвиток галузі охоронно-культурної спадщини та плідну культурологічну діяльність, - нагадують в Рівненській обласній раді.

Торік цю премію присвоєно місцевому археологу, завідувачу сектору збереження культурної спадщини Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексію Черницькому.

Читайте також: У ДСНС Рівненщини новий тимчасовий керівник