Олена Зеленська на Рівненщині. Перша леді України з робочим візитом приїхала у нашу область. До її відвідин ретельно готувались як спецслужби та поліцейські, також і влада області. Де на Рівненщині побувала дружина Президента, дивіться далі.

Олена Зеленська з делегацією відвідала Рівненщину. Зокрема, напередодні, разом з міністрами охорони здоров’я та соцполітики, вона відвідала обласний госпіталь, де реабілітують наших захисників.

Наразі тут розгорнуто 240 ліжок, на 100 з яких, зокрема, вже надається високоспеціалізована реабілітаційна допомога при травмах спинного мозку. Торік в госпіталі пролікувалось понад 5,5 тисячі пацієнтів. Фізичне відновлення неможливе без психологічного, отже, паралельно відбувається психосоматична реабілітація, зокрема робота з Посттравматичним стресовим розладом.

Нагадаємо, Рівненський обласний госпіталь для ветеранів перебуває у стадії трансформації, там будують новий корпус, який значно розширить перелік медичних послуг для пацієнтів.

Також Олена Зеленська відвідала Центр життєстійкості, що стартував цього року в межах програми Ти як?.

Тут фахівці працюють над подоланням бар'єрів, соціальною та психологічною реабілітацією людей, які постраждали внаслідок війни. Основний акцент - ситуативна допомога, культурне піклування про ментальне здоров’я.

Цей центр лише у березні надав соціальні послуги більш як двом тисячам людей, упродовж місяця там відбулося 18 різноманітних навчань.

В Україні таких осередків 24, у нас в області – два, готується до відкриття третій. Також дружина Президента на Рівненщині відвідала регіональний форум з питань упровадження реформи шкільного харчування.

Читайте також: У ДСНС Рівненщини новий тимчасовий керівник