Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані. Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Лабораторія працюватиме у новому реабілітаційному корпусі КП "Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни" РОР, який почали будувати минулого року. Її відкриття стане можливим завдяки досвіду партнерів з Канади, домовленостям з Ізраїлем, Великою Британією та Литвою щодо подальшої співпраці у цій сфері, - розповів голова РОР.

З роботою майбутнього корпусу та послугами, які вже надають у госпіталі, напередодні ознайомилися представники Волинська обласна рада та народна депутатка Ірина Констанкевич. Вона є першою заступницею голови Комітету з питань ВРУ гуманітарної та інформаційної політики.

Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни – один із найбільших реабілітаційних центрів України, де відновлюють здоров'я наші захисники і захисниці. Тут спеціалізуються на лікуванні складних спінальних і черепно-мозкових травм. Спільно з міжнародною командою реабілітологів наші медики застосовують для бійців сучасні методи відновлення.

Колеги з Волині сьогодні працюють над розширенням реабілітаційних послуг, адже потреба в них зростає постійно. Тому досвід нашого профільного медпідприємства - неабияк корисний. Ми ж як обласна рада в цьому питанні завжди відкриті для співпраці і готові спільно долати ці непрості виклики, - зауважив голова РОР Андрій Карауш.

Читайте також: Полеглому бійцю з Рівненщини просять присвоїти звання Героя України