У колекції Рівненського зоопарку — поповнення. З Миколаївського зоопарку до Рівного прибули два білоплечих орлана. Цей вид з'явився в закладі вперше. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Ми готували новий вольєр у закладі, тож шукали птахів, яких можна було б туди поселити. Орланів побачили у Миколаївському зоопарку. Вони надзвичайно гарні, до того ж добре розмножуються. Тож тривалий час вели перемовини із нашими колегами, і от пара білоплечих орланів оселилася у нашому зоопарку. Сподіваємося, що вдасться створити всі умови, аби й у нас вони дали потомство, - розповіла заступниця директора Рівненського зоопарку Ірина Оліферук.

Птахи вже освоюють спеціально підготовлений вольєр, де будуть проходити адаптацію на карантині протягом місяця. Працівники надають максимум уваги підопічним, спостерігають за поведінкою, активністю та апетитом птахів.

Наш Рівненський зоопарк — це гордість громади. Не дарма, його вважають одним із кращих в Україні. Тут не просто піклуються про тварин, а й розширюють колекцію новими і новими видами, поліпшують умови утримання тварин та дбають про цікаве дозвілля гостей. Також відвідини зоопарку — це вагома і незамінна частина реабілітації наших воїнів, які традиційно приїжджають сюди. Тож, ми всіма силами підтримуємо і допомагаємо закладу, допомагаємо всім, в чому є потреба: технікою, передаємо транспортні засоби, фінансуємо всі ініціативи, які сприяють його розвитку. Навіть, в такий важкий час, ми дбаємо про те, аби не тільки зберегти цей унікальний комунальний заклад, але створити передумови для його подальшого розширення, - каже секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Читайте також: Рівненські патрульні їхали на виклик про бійку, а виявили пакет з наркотичними речовинами