Багато жінок — володарок довгого волосся протягом довгих років — іноді замислюються: а не чи змінити їм зачіску радикально? І свіжий струмінь для іміджу, і позбавлення зайвої метушні: адже всім відомо, наприклад, як підступно поводиться довге волосся на сильному вітрі і просто на вулиці. Без дзеркала і гребінця зачіску не поправиш. А діставати гребінець на ходу, м'яко кажучи, незручно.

Але зупиняє свідомість того, що волосся — свого роду надбання. Жінки з довгим волоссям (нібито) більше подобаються чоловікам, і взагалі у всі епохи жінкам належало носити довге волосся, а короткі — чоловікам. Хоча волосся — не зуби, і завжди можуть наново відрости, просто взяти і відрізувати їх наважиться далеко не кожна жінка.

Коливання коливаннями, але краще все-таки подивитися правді в очі. Якщо у вас густе, довге, блискуче волосся, що надає вам королівського вигляду, тоді, напевно, розлучатися з ними дійсно не варто. Незручності завжди можна вирішити за рахунок якого-небудь хвостика або кісок. А якщо волосся тільки вважається довгим по факту, але на них вже проведені численні експерименти із завивки, забарвлення, або ж вони просто негативно реагують на стреси навколишнього середовища і відповідним чином виглядають — одна їх довжина нікого не прикрашає. У будь-якому випадку, вирішувати вам. Помилка полягає в тому, що, відрізавши волосся, ви потім щодня і щоночі над ними ридатимете. Швидше за все, ви дуже швидко звикнете до своєї нової зачіски (якщо вона підібрана вдало) і переваг, які вона вам надає.

Це дійсно правда, що коротковолосі жінки справляють більш незалежне й агресивне враження. Достатньо звернутися хоч би до світу знаменитостей, де кожен має зачіску відповідно до свого іміджу. Але одна тільки зміна зачіски ще нікого іншою людиною не робить. Якщо ви наважилися на стрижку, тому що відчули в собі внутрішньо назріваючу потребу стати іншою людиною, не дивуйтеся, що з новою стрижкою, макіяжем, костюмом і т.д. ви відчуватимете себе так само. Для того, щоб змінитися радикально зсередини, а не зовні, потрібно мати до цього дуже велике бажання і виконати тривалу роботу. Аж до того, щоб повністю відучити себе від всіх колишніх звичок і схильностей, особливостей емоційного реагування, які і створюють конкретну особистість. Це простіше зробити, якщо ви зміните усе навколишнє оточення, а не просто зачіску.