Через сильні пориви вітру на території Рівненщини впродовж доби, рятувальники закликають мешканців не спалювати суху траву

За прогнозами Рівненського обласного центру з гідрометеорології, вранці та вдень 2 квітня на Рівненщині очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Через значну швидкість вітру, неконтрольоване горіння сухої трави на відкритій території може набрати загрозливих масштабів.

Так, впродовж минулих вихідних 30-31 березня, рятувальники Рівненщини загасили 20 пожеж в екосистемах на загальній території 8,25 га.

У зв'язку з цим, рятувальники закликають громадян бути максимально обережними, неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Та наголошують, що ні в якому разі не можна випалювати сухостій на своїх присадибних ділянках, адже сильний вітер може швидко рознести полум'я на значну територію, що може призвести до неконтрольованих пожеж та загрози життю людей.

У випадках надзвичайних подій пов'язаних із негодою телефонуйте на цілодобові номери Служби порятунку області "101" або "112". 

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Рівненській  області.

Читайте також: "Тривожна" статистика: скільки тривог звучало у березні на Рівненщині?