Фото ілюстративне
Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Рівненського та троє жителів Вараського району. Його протиправну діяльність викрили працівники карного розшуку ВП №2 (м. Костопіль) Рівненського РУП.

Так, лише 26 лютого цьогоріч до поліції із заявою звернулися четверо костопільчан, яких ошукали шахраї. Усі вони цікавилися розклеєними по місту оголошеннями про продаж дров за привабливою ціною.

Сконтактувавши із продавцем, потерпілі перерахували по 500 гривень завдатку на вказаний аферистом номер банківської картки. Отримавши гроші «продавець» переставав виходити на зв'язок, а замовники обіцяні ним дрова так і не отримували.

За результатами проведеного комплексу слідчих дій та розшукових заходів поліцейські викрили зловмисника. Ним виявився 26-річний костопільчанин, який і раніше потравляв у поле зору правоохоронців.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що чоловік розклеював оголошення про продаж лісопродукції за умови обов’язкової передоплати. Бажаючі придбати дрова за короткий проміжок часу перерахували зловмиснику по 500 гривень завдатку, поповнивши його рахунок на вісім тисяч гривень.

Слідчі ВП № 2 (м. Костопіль) Рівненського РУП повідомили 26-річному місцевому жителю про підозру за ч.1, ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України та за процесуального погодження прокуратури скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

За шахрайські дії зловмиснику може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Читайте також: На Сарненщині у водія виявили посвідчення з ознаками підробки