У Костополі на Рівненщині померла породілля та її немовля. Хлопчик прожив всього 15 хвилин після народження. Його мама померла через декілька днів після пологів, у реанімації. Рідні жінки звинувачують медиків. Що кажуть у лікарні, дивіться далі у сюжеті.

Це фото 35-річна Анна Данильчук опублікувала у соціальній мережі фейсбук 18 лютого. В коментарях додала, що через місяць її можна буде уже привітати із сином. Вдома на його появу чекали троє старших дітей. Чоловік Анни пригадує, коли жінка поїхала народжувати запідозрив щось недобре.

Того дня, 19 березня Анна народжувала. Уже під час пологів лікарі побачили, що самостійно народити вона не може тож прийняли рішення проводити кесарський розтин. Хлопчик прожив тільки 15 хвилин після народження. Саму ж породіллю лікарі перевели у реанімацію.

Зі слів рідних, коли породіллі зробили кесарів розтин у неї почалася кровотеча. Провели операцію з видалення матки та ввели в штучний сон, з якого вона уже не вийшла. 22 березня Анна Данильчук померла.

Мама Анни пригадує, намагалася переконати доньку народжувати у Рівному, мовляв, там кращі спеціалісти. Однак, їхати в інше місто вона не хотіла. У смерті Анни та її дитини рідні звинувачують лікарів.

В лікарні деталей щодо смерті породіллі та її дитини не розкривають, посилаючись на слідчі дії. Втім, кажуть, до останнього намагалися врятувати життя обох.

Чи справді лікарі зробили усе можливе аби врятувати два життя, тепер встановлюють правоохоронці. Рідні Анни з приводу її смерті та смерті її дитини написали заяву в поліцію.

Рідні Анни Данильчук хочуть аби винні у її смерті та смерті немовляти були покарані. А ще виплатили їм кошти, адже без мами лишилося троє неповнолітніх дітей, яких чоловік має тепер ростити самостійно. Тож справедливості добиватимуться в суді.

Читайте також: Вогнеборці на Рівненщині ліквідували пожежу