За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, наша область одна із чотирьох, де шириться епідемія. Ще кір гуляє Львівською, Івано-Франківською й Закарпатською областями. Усе через перебій вакцинації дітей, кажуть медики. У першому півріччі в області щеплень від кору не робили — не було вакцини. У серпні надійшло 57 відсотків від потреби.

Новина Міністерства охорони здоров'я про епідемію кору в нашій області насторожила батьків. Бояться інфекції навіть ті, чиї діти щеплені від цієї недуги. Вакцинують від кору у рік та шість років. Але, через перебої із вакциною, останні три роки графіку не дотримуються. За інформацією санепідеміологів нині на Рівне нщині кожен четвертий не має імунітету проти цієї недуги. Проте до інформації МОЗу про епідемію захворюваності на кір, місцеві епідеміологи ставляться скептично. Пояснюють: епідемія, це коли захворів один відсоток населення. На Рівне нщині це мала би бути тисяча двісті осіб.

Серед тих, хто захворіли — більшість підлітків від 14 до 18 років, декілька дітей, й 13-ро дорослих. Вони дитячу хворобу важко й з ускладненнями.

Кожен щеплений проти кору без порушень захищений від інфекції на 95 відсотків. Якщо ж підхопити кір, він полегшить гаманець щонайменше на півтори тисячі гривень. У серпні вакцина від кору в область таки надійшла, хоча і не у достатній кількості. Медики закликають не ігнорувати календар щеплень.