Військовослужбовця з Вараша Михайла Анатолійовича Дворака, який урятував побратима, але загинув сам, нагородили орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

 Про це повідомили у Вараській міськраді.

Нагороду матері Ганні Михайлівні Дворак вручили побратими Героя з військової частини А2077, міський голова Вараша Олександр Мензул, начальниця Вараської МВА Людмила Мариніна та начальник Вараського РТЦК та СП Андрій Скляров.

Товариші, які приїхали з передової, розповіли, що під час свого останнього бою, перед смертю, Михайло Дворак урятував пораненого бійця.

"Коли він виносив пораненого побратима з поля бою, то по ньому прилетів дрон-камікадзе. Той хлопець, якого він урятував, розповідав, що Михайло ніс його на руках, тому лише гарячим повітрям обдуло…Він закрив його собою, урятувавши йому життя…", – розповів один із військових Олександр.

Михайло Дворак народився у Вараші. Після школи навчався на програміста в Луцькому національному технічному університеті, який завершив у 2012 році. У жовтні 2022 року чоловіка мобілізували до війська – у званні старшого солдата служив оператором групи в загоні спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. 36-річний житель Вараша потрапив під мінометний обстріл біля с. Вербове Пологівського району Запорізької області. Захисника поховали на Алеї Героїв кладовища у с. Стара Рафалівка.