Поліцейські територіальних підрозділів області спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань перевірили понад майже 6500 місць торгівлі.

За результатами проведених рейдів було викрито групу осіб, які налагодили «схему» з реалізації одноразових та багаторазових електронних цигарок і рідин для їх заправки з підробленими марками акцизного податку та без них. Збували товар у належних учасникам угрупування магазинах та кіосках Рівненської області, а також онлайн. За цим фактом триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 199 ККУ.

Крім того, поліцейські спільно з оперативниками УСР викрили 55-річного жителя Сарн, який у бусі перевозив 1000 пачок цигарок. За цим фактом триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 КК України.

Цьогоріч до суду скерували 11 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів за статтею 204 КК України. Іще у двох провадженнях особам уже повідомлено про підозру.

Із початку профілактичних заходів правоохоронці склали 203 адмінпротоколи: вилучили 28 595 пачок цигарок та 279 електронних цигарок.

Поліцейські продовжують боротьбу із розповсюдженням безакцизних товарів.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Продавав небезпечні психотропи: рівнянина затримали на збуті наркотиків