"Смотрящий" у Рівненському СІЗО організував продаж наркотиків. Правоохоронці затримали злочинну групу, яка зосередила у колонії наркотрафік. Головний організатор так званого бізнесу - лучанин. Аби перекрити схему Департаменту стратегічних розслідувань знадобилось 2 етапи.

Наркобізнес за ґратами. У Рівненському СІЗО 40-річний лучанин організував схему з продажу наркотиків серед засуджених. Раніше, чоловіка затримали за злочини пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Втім, на шлях виправлення він не став, а навпаки вирішив продовжити знайому справу.

Після отримання пакунків кримінальний авторитет та його довірена особа розподіляли наркотики серед засуджених.

Операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалася у два етапи. У вересні 2023 року поліцейські перекрили канал надходження наркотиків до Рівненського СІЗО і провели 12 обшуків за місцями перебування та проживання фігурантів.

Залежно від розподілених ролей учасників організованої злочинної групи, дії кожного з них кваліфіковані за кількома статтями. Максимальне покарання за вказані злочини – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Дві смертельні ДТП та отруєння чадним газом: як на Рівненщині минули вихідні? (ВІДЕО)