Штрафів не бояться. На Рівненщині розпочався сезон випалювання сухої трави. З початку цього року на території області вже виникло 27 пожеж на восьми гектарах. Рятувальники кажуть, щороку проблема паліїв не зникає, а загострюється. Люди вперто палять сухостій та сміття попри великі штрафи.

6 мільйонів гривень збитків через пожежі, що трапились лише за менш ніж 3 місяці цього року. Це разюча сума наслідків паліїв, які нехтують багаторічними застереженнями від рятувальників.

Пожежонебезпечний сезон розпочинається орієнтовно з квітня. Основним чинником виникнення пожеж є люди. Все ж бувають випадки, коли на загоряння впливає природа.

Та все ж аби випередити людські, або природні фактори рятувальники та лісники моніторять ситуацію онлайн за допомогою телевізійних камер.

Крім того, моніторять ситуацію і за допомогою безпілотників. За словами лісівників, вони мають потужну базу інвентарю.

Минулого року державною екологічною інспекцією було зафіксовано 55 фактів порушення природоохоронного законодавства. А за менш ніж 3 місяці цього року 16 фактів.

За нанесення шкоди довкіллю та людям, паліям передбачена відповідальність. Переважно адміністративна, але є й випадки кримінальної.

Однак, за такі дії обов'язково передбачений штраф залежно від випадку. Але мінімально це 3 тисячі, а максимально 6 гривень.

Читайте також: 12 років у СІЗО: обвинувачених у жорстокому вбивстві мало не звільнили з під варти (ВІДЕО)