Як депутати Рівного відвідували засідання сесій міської ради? У кого 100 відсотковий показник і навпаки? Відповідне дослідження провели представники громадянської мережі "Опора" у Рівному. Які результати моніторингу, розповість Павло Невесенко.

У Рівному проаналізували відвідуваність та голосування депутатів на засіданнях міськради за 2023 рік. Лише четверо із сорока двох голосували щодо всіх питань, розглянутих Рівнерадою. У громадянській мережі Опора розповідають проводять такі дослідження, аби інформувати Рівненську громаду про діяльність депутатів.

За результатами моніторингу 100% участі в голосуваннях мають: Олена Нездюр з “Батьківщини” Людмила Туровська із фракції “Європейська Солідарність, Святослав Стельмащук та Василь Харковець із “Рівне Разом”. Дев?ять депутатів показали 99% активності на голосуваннях. Серед аутсайдерів голосувань – голова фракції “Слуга Народу” Віталій Коваль. Його показник 30%. Втім, Наталія Токарська розповідає тут є один важливий нюанс.

Також до аналізу не було включено шістьох обранців – Павла Алексєвича, Федора Мисюру, Олега Осуховського, Дмитра Котлярова, Олександра Курсика і Тараса Обоїсту, які служать у Збройних Силах. Натомість Микола Бляшин з фракції голос у 2023 не відвідав жодного сесійного засідання, бо був на навчанні закордоном.

Якщо ж брати результати моніторингу загалом серед фракцій, то найкращий показник у Рівне Разом та Свободи. Найгірший у слуг народу та ЄС. Втім, в громадянській мережі Опора наголошують - робити висновок про діяльність депутатів і фракцій лише по даних показникам не варто.

Також в Опорі розповідають до кінця вересня проаналізують декларації усіх міських обранців. А в травні завершать аналіз по усім критеріям діяльність депутатів та партій у Рівному.

Читайте також: Центр служби крові потребує донорів: містян закликають поділитися своєю кров`ю