Плюс 12 гектарів. У Рівному збільшили кладовище "Нове". Облаштували 3 військових сектори. Загалом у Рівненській громаді є 10 цвинтарів, але лише частина - діючі. Чи є потреба у розширені, розповість Ілля Томашевський.

Кладовище "Нове" найбільше у Рівному. За час війни тут облаштували 3 військових сектори. Адже переважну більшість загиблих бійців Рівненської громади ховають саме тут.

Загалом, є десять кладовищ, якими опікується Рівне, але лише частина з наявних цвинтарів є діючими – це Басів Кут, Тинне, Золотіїв, «Нове» й Квасилів. Нещодавно коштом людських паїв обласний центр розширив територію кладовища «Нове» ще на 12 гектарів. І це ще не остання земельна ділянка, яку можна буде надалі приєднати до кладовища.

Нині, ж проблеми із місцями на цвинтарях немає, кажуть у міській раді. Однак, комунальники активно готуються до інших викликів. Зокрема, необхідно оперативно розчищати територію до найближчих заходів.

Усі роботи з впорядкування кладовищ планують завершити до свята Благовіщення. Зазвичай, саме з цієї дати починається масове відвідування людьми поховань рідних і близьких.

Читайте також: На Сарненщині рятувальники ліквідували пожежу в приватному господарстві