У Рівному захисники випікали хліб для своїх побратимів. Сенс заходу - можливість відволіктися від тривалого відновлення у госпіталях. Як випікали хліб за поліськими традиціями бачила Людмила Жук.

Це хлібна терапія. Заснували її для того аби люди які постраждали від війни змогли відчути потребу діяти далі у мирних умовах. Цього року до заходу долучилися Захисники та Захисниці України. Організатори розповідають що люди які постраждали від війни, завдяки роботі з хлібом можуть відчувати себе більш розслабленими та щирими.

До випікання хліба, а також традиційних поліських жайворонків долучилося вісім військовослужбовців. На даний період вони проходять реабілітацію у Рівненській громаді. Захисники та захисниці кажуть, що на власному прикладі хочуть показати що кожен з нас може випікати хліб. Також наголошують що для українців він завжди мав важливе значення.

Випікають хліб за поліським рецептом. Шеф-кухар ресторану у якому проходить майстер-клас, каже процес створення хлібних виробів, а також здобне тісто робить людей добрішими.

Захід як і минулого року присвятили до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Представники ЦНАПу говорять що письменник є головою нашої нації, а хліб всьому голова. Наголошують, дуже символічно що цього разу його випікали ті хто захищає нас ціною власного життя.

Традиція випікання хліба сподобалася для захисників та захисниць. Організатори ж запевняють що будуть і надалі підтримувати подібні ініціативи. Готовий хліб змогли скуштувати всі хто долучився до справи, а також відправити його для своїх побратимів.

Читайте також: На Рівненщині понад 66 тисяч громадян та юросіб не сплатили земельний податок