Прокурором Рівненської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Київської області, який займався незаконним збутом фальсифікованих підакцизних товарів із подальшою легалізацією незаконного прибутку.

Слідством встановлено, що протиправним бізнесом займався 32-річний житель Київщини у змові з трьома жителями Рівненської області. Чоловік, не бувши зареєстрованим як суб’єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, з січня до квітня минулого року, використовуючи Тelegram-канал як інтернет-магазин, збув 9 000 пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів на майже 300 тис. гривень.

Чоловік на Київщині приймав замовлення, а його спільники відправляли товар з Рівненщини у різні регіони держави через логістичну компанію. При цьому одну частину вартості цигарок клієнти відправляли на картки «бізнесменів» з Рівненщини, а іншу – на рахунок адміністратора Тelegram-каналу, - зазначають в Рівненській обласній прокуратурі.

Пізніше зловмисник легалізував отриманий прибуток, перевівши його у готівку та розрахувавшись за товари та послуги.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в області.

Стосовно інших трьох співучасників судом вже ухвалено обвинувальний вирок.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавлення права займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Читайте також: На Рівненщині понад 66 тисяч громадян та юросіб сплатили земельний податок