Майже рік на дистанційному навчанні. У Вараському районі відремонтували ліцей, який був пошкоджений у перші дні великої війни. Вибуховою хвилею зазнали руйнувань 3 поверхи навчального закладу. У січні цього року його нарешті відремонтували. За чиї кошти та скільки пішло на відбудову школи, дивіться далі у сюжеті.

Йдеться про ліцей у Великому Жолудську Рафалівської громади. Заклад у перші дні повномасштабної війни пошкодили уламки збитого безпілотника. Через це діти змушені були перейти на дистанційне навчання. А в громаді почали шукати кошти на відбудову навчального закладу.

Однак, ремонту заклад все ще потребував. Зокрема, необхідно було виконати внутрішні роботи аби школярі знову повернулися за навчальні парти.

І 8 січня цього року школярі ліцею нарешті перейшли на очний формат навчання. До цього часу в такому форматі вчилися лише учні початкових класів і то в підвальних приміщеннях молитовних будинків. Діти вже не могли дочекатися коли знову повернуться в рідну школу.

Викладати свої предмети вчителям також набагато легше при живому спілкуванні з дітьми, а не на екрані монітора.

На згадку про те яким був ліцей до відбудови партнери з Євросоюзу лишили фотоколажі. Нині, як і до пошкодження в ліцеї знову буде гамірно і шкільні парти більше не пустуватимуть в очікуванні школярів.

Читайте також: Сарненські рятувальники у замкненій квартирі виявили тіло чоловіка