Фото ілюстративне
Станом на сьогодні в Рівненській області офіційно залишаються проживати 48 583 внутрішніх переселенців. 13 тисяч з них — діти, а ще понад 7 тис. — пенсіонери. Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Модерував — радник голови облдержадміністрації Сергій Татаренко.

Питання житла для ВПО залишається найбільш проблемним. Тож наразі в області ведеться робота щодо формування фонду житла для тимчасового проживання. Це забезпечить гідні умови проживання для тих переселенців, які втратили власне помешкання, — зазначила Людмила Шатковська.

Для цього переміщена особа повинна стати на облік громадян, що потребують житла. А рішення відповідального органу щодо взяття особи на облік або відмови їй у цьому повинно бути прийняте протягом 1 робочого дня. Таке житлове приміщення надається безоплатно строком до 1 року, проте термін може бути продовжено.

Частина з вимушених переселенців досі розміщується в місцях тимчасового проживання. Таких МТП в регіоні зареєстровано 63 з місткістю у 3 тис. місць. Нині там проживають 1900 людей, — повідомила спікерка.

Нагадаємо, на Рівненщині діє цілодобовий контактний центр щодо надання прихистку для переселенців: 0362-400-100, 098-505-83-25, 097-008-81-91.

Наприкінці брифінгу Людмила Шатковська нагадала, що в області триває проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Серед учасників багато й дітей-переселенців. Загалом же змагаються понад 1000 учнів.

Крім цього, вона повідомила, що незабаром в ОДА відбудеться чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка наразі перевіряє закупівлі у закладах освіти та охорони здоров’я області.

Читайте також: Майже рік шукав "Інтерпол": на Рівненщині знайшли "німця"