Сьогодні минає рік з дня загибелі костопільчанина Андрія Корнійчука. Він поспішав жити. Місцеві знають його як чудового майстра з виготовлення дерев'яних виробів, екоактивіста, депутата, людину, яка хотіла змінити на краще рідне місту і державу. А ще, як чудового і турботливого сина, чоловіка, тата. Рік тому, 20 лютого, Андрій Корнійчук загинув на Луганщині. Про його життя, мрії та боротьбу за Україну дивіться у спогадах рідних та близьких у нашому проєкті «Портрети Героїв».

Він оточував себе красою і любив творити красу. Так згадують про костопільчанина Андрія Корнійчука його рідні. Він народився 4 жовтня 1983 року. Його знають як майстра з виготовлення меблів та предметів інтер'єру з дерева, а також як депутата міської ради. Андрій усе життя прожив у Костополі й усіма своїми вчинками прагнув змінити місто, та країну, на краще. Він жив із загостреним відчуттям справедливості і коли ворог ступив на українську землю не зміг залишатися осторонь.

"Слова придумані для брехні, а правдою говорять вчинки". Таким було життєве кредо Андрія Корнійчука. Власними руками він будував майбутнє для своєї родини. Дружина розповідає, Андрій наповнював життя сім'ї світлом, радістю, приємними сюрпризами, позитивом та безумовною любов'ю. Він горів життям, віддавався справі на 100% та був націлений на успіх. Завжди тримав руку на пульсі подій та був свідомим, активним громадянином та відданим патріотом. Вболівав за світле майбутнє для країни та робив все, що залежало від нього задля цього. Він був люблячим татусем, вірним другом, турботливим сином, глибокою та цікавою особистістю. Він був найкращим для дружини та донечок. І таким залишаєшся для них по сьогодні.

Життя бійця 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Андрія Корнійчука обірвалося на Луганщині 20 лютого 2023 року. Йому назавжди 39.