Житель Дубенського району поповнив кишені шахрая на понад 50 тисяч гривень. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Для безпечного онлайн-шопінгу рекомендуємо купувати та сплачувати товари лише на перевірених сайтах, а щоб мінімізувати ризики потрапити на гачок аферистів — обирати післяплату.

50-річний житель села Лішня колишнього Млинівського району мав намір купити деревообробний верстат. Підходящий товар за привабливою ціною знайшов на одному із сайтів безплатних оголошень.

Сконтактувавши з «продавцем», той повідомив, що знаходиться за кордоном, натомість вказав номер телефону товариша, якому довірив продаж. Останній же запевнив, що із товаром усе добре та передоплата не потрібна. Своєю чергою порекомендував чоловіка, який швидко доставить обладнання з Черкаської області у Рівненську, - йдеться у повідомленні.

«Перевізник» також втерся у довіру, запевнивши, що скоро приїде та попросив скинути гроші.

Відтак, потерпілий кількома платежами перерахував на картку аферистів 51 тисячу гривень. Після оплати зв'язок із продавцем та перевізником зник.

За фактом заволодіння чужим майном, вчиненого шляхом обману, дізнавачі ВП № 1 (смт Млинів) Дубенського РВП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 КК України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від поспішних кроків під час здійснення коштовних покупок. Отримайте та огляньте — тоді платіть.

Бережіть свої заощадження.

Читайте також: Мав явні ознаки алкогольного сп'яніння: на Рівненщині 60-річний водій вчинив ДТП