18 серпня 2023 року солдат Островець Олег, виконуючи бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій, відданий військовій присязі на вірність Українському народу, загинув в бою за Україну, її свободу і незалежність поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Дружина воїна зареєструвала петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) Островцю Олегу Леонідовичу, солдату, військовослужбовцю ЗСУ

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ:
 

Прошу Вас розглянути петицію щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) моєму чоловіку - Островцю Олегу Леонідовичу, солдату, військовослужбовцю, призваному по мобілізації на підставі Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 р. № 69/2022, який проходив військову службу у військовій частині А1815.
Олег народився 14 червня 1990 року в м.Дубровиця Рівненської області, де прожив все своє життя. Ми створили з ним хорошу сім’ю, народили двох чудових синів - Максима, 2013 року народження, та Назара, 2019 року народження, яких він безмежно любив.
Клята війна в одну хвилину викликала в Олега рішучість стати на захист нашої держави. Він відчував, що дуже потрібен державі. У квітні 2022 року він прийняв військову присягу і був призваний у Збройні Сили України, чим надзвичайно пишався, але не прагнув слави. Мій чоловік не ухилявся від проходження військової служби, не ховався за чужими спинами чи по різних закладах, і, не вагаючись, пішов боронити рідну Україну. Олег виявив бажання бути на захисті нашої держави не в кабінеті, не в тилу, а в зоні активних бойових дій, розуміючи, що у нього майже немає шансів повернутися додому живим.
18 серпня 2023 року солдат Островець Олег, виконуючи бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій, відданий військовій присязі на вірність Українському народу, загинув в бою за Україну, її свободу і незалежність поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.
Олег проявив найвищий ступінь стійкості, рішучості та героїзму під час виконання військового обов'язку в умовах, пов'язаних з надзвичайним ризиком для життя. Він з честю і гідністю виконав свій військовий обов'язок громадянина України, оборонячи її від ворога.
Олег віддав за Україну, за її свободу, за мир, за всіх нас саме найцінніше – своє життя, залишаючись до останнього подиху вірним її народові і своїй родині. Він був і залишиться для мене і для наших дітей патріотом, мужнім, хоробрим Захисником, нашим справжнім Героєм, який заслуговує такої ж слави, як і всі наші воїни.
В Олега залишилася його мама, я та двоє наших діток, для яких він буде завжди усміхатися лише з фотографії зі своєї могили. Олег назавжди закарбується в нашій пам’яті і буде житиме вічно в наших серцях. Ми не можемо змінити світ, повернути час назад, але щонайменше, що ми можемо зробити, - це вшанувати пам'ять про нашого Героя і ця петиція є одним з кроків для цього. Та чи стане Островець Олег для нашої держави, яку він так самовіддано захищав, гідним звання Героя України?
Прошу Президента України Зеленського Володимира Олександровича розглянути дану петицію та присвоїти звання Героя України (посмертно) Островцю Олегу Леонідовичу, солдату, військовослужбовцю Збройних Сил України.