Рідні просять присвоїти звання Героя України посмертно воїну з Рівного Ігорю Трохимчуку із позивним "Прапор".

 Відповідну петицію зареєстрували на сайті електронний петицій.

Захисник 1988 року народження. Ще з 2010 року був прийнятий на військову службу за контрактом до Національної гвардії України, де проходив службу до 2021 року і був звільнений у запас по закінченню строку контракту.

Ігоря Трохимчука мобілізували у червні 2022року. Із честю та гідністю старший сержант разом з побратимами боронив державу на одному з найважчих напрямків Запорізької області в районі села Роботине. Там отримав поранення та контузію.

За свій героїзм, успіщність виконання бойових завдань та військових обов'язків був нагороджений медаллю "За хоробрість в бою", орденом "За мужність " ІІІ ступеня та орденом "За мужність" ІІ ступеня (посмертно).

"Ігор був сильною, усміхненою та доброю людиною, люблячим чоловіком, чудовим та найкращим татусем для нашого синочка, добрим сином, надійним другом та побратимом", - розповідає дружина воїна Людмила Трохимчук.

На жаль, 18 серпня 2023 року Ігор Трохимчук загинув внаслідок ракетного обстрілу під час бойового завдання в районі населеного пункту Комишуваха Запорізької області.

Підтримати петицію можна за посиланням на сайті президента України.