У російському місті Нефтеюганськ Тюменської області відкрили виставку, експонатами якої стали, як стверджується, військова форма та спорядження, а також предмети цивільного призначення: газети, дитячі книги, автомобільні номери, магнітофони, медалі й посвідчення.

 Про це розповів керівник міського відділення «Спілки морських піхотинців» Денис Грибков у коментарі місцевому виданню NEFT, інформують у hromadske.

Там вказують, що виставку організували члени згаданої Спілки. Експонати були викрадені в українців на тимчасово окупованих територіях. Хоча в росії вигадали свою версію — мовляв, «волонтери» привезли, «повертаючись із гуманітарної місії».

«Виставкою ми хотіли показати важливість нашої спільної [з українцями] історії, яка була і яка зараз пишеться. Розповісти про братерство народів, про великий могутній СРСР», — казав Грибков.

Він наголосив, що експозицію будуть поповнювати. Організатори виставки мають намір запрошувати «дорослих городян і групи школярів, для яких проводитимуться просвітницькі заходи».