Багатостраждальне будівництво. Мова йде про будівництво другого корпусу Рівненської дитячої музичної школи. Спершу він затягнувся через застарілу проектно кошторисну документацію. Потому через нестачу матеріалів для будівництва. Наприкінці 21 року роботи наче відновилися. Втім так званий ремонт триває ще й досі. Яка наразі ситуація з ремонтом музшколи, та чому склалася така ситуація, далі розповість Павло Невесенко.

Січень 2022 року. У Рівному розгорівся скандал навколо музичної школи. Ремонт приміщення для дітей розпочався лише у жовтні 20-го року. Станом на січень ситуація з ремонтом дійшла до критичної точки. Школа залишилася без даху.

Після суспільного обурення щодо ходу будівництва, у міській раді Рівного відбулася нарада. На ній намагалися з’ясувати всі обставини справи та побачити графік робіт. Адже під час позапланової перевірки, на будівництві не було робітників.

Грудень 2023 року. Сесія міської ради. Там депутати голосують за бюджет Рівненської тергромади на 2024 рік. Депутатка Галина Кульчинська згадує про багатостраждальну музичну школу.

Цього року міські обранці виділили 10 мільйонів гривень на ремонт музшколи. Втім, підряднику цих коштів поки не платили, бо він не надав жодних актів про виконані роботи.

Віктор Шакирзян говорить, така ситуація з ремонтом музшколи склалася через недобросовісних підрядників. Говорить, що і причетні чиновники до цього бдудівництва будуть нести відповідальність.

На запитання Галини кульчинської чому через відповідальних чиновників та підрядників мають страждати діти музичної школи, секретар Рівнеради відповів просто.

Кількарічна тяганина навколо ремонту музичної школи Рівного схоже затягнеться. Через недобросовісних підрядників, проектно кошторисну документацію, нестачу будматеріалів, чи можливо через чиновників. Коли діти зможуть повернутися до навчання у новій будівлі - питання відкрите. А те, що винні у цій ситуації понесуть відповідальність - звучить доволі сумнівно.

 

Читайте також: У школах Рівненщини стартує загальнонаціональний проєкт Пліч-о-пліч