Вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв'язку "Київстар": абоненти не можуть здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення, відсутній мобільний інтернет, не працює і сайт компанії.

Згодом на сторінці компанії з'явився коментар:

Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази.
Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми.
Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння .

Що можна зробити, аби відновити зв'язок?

24 Канал повідомляє, що в Україні діє національний роумінг, який дозволяє перемикатися між операторами Kyivstar, Vodafone та lifecell без зміни сім-карт та тарифів.

Як змінити оператора:

  • Вимкніть в телефоні автовибір мережі.
  • для Android: налаштування – мобільна мережа – оператор.
  • для iOS: параметри – стільникові дані – вибір мережі.
  • Знайдіть та оберіть доступну мережу вручну: Vodafone UA, UA Kyivstar, lifecell.
  • Якщо підключитись не вдалось, спробуйте ще раз або вибрати іншу мережу. Якщо не виходить, перезавантажте телефон.
  • Перевірте можливість подзвонити чи відправити SMS
  • Раз на день намагайтесь повернутись до мережі свого оператора – вручну або увімкнувши автовибір мережі.

До речі, пресслужба сервісу Дія порадила відкрити застосунок, поки ви під'єднані до домашнього WiFі, щоб ваші документи були завантажені.

ДОПОВНЕНО 13 ГРУДНЯ:

Зранку 13 грудня Гендиректор компанії "Київстар" Олександр Комаров на своїй сторінці повідомив, що мережа Київстару зазнала наймасштабнішої в історії глобального телеком ринку хакерської атаки, через що абоненти оператора не мали можливості користуватись послугами зв`язку.

"Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 12.12.2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг, і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня 2023 року. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково.

Компанія висловлює подяку правоохоронним органам, державним службам, Службі безпеки України за миттєву реакцію і професійну допомогу в вирішенні цієї безпрецедентної ситуації.
Після стабілізації роботи мережі усі абоненти і корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії, обов`язково отримають компенсації.
Вся команда Київстар висловлює вдячність абонентам, колегам по телеком ринку, корпоративним клієнтам за розуміння і підтримку."