Рівненщина має бюджет. Сьогодні його затвердили обласні депутати на черговій сесії. Загальна сума видатків — понад мільярд двісті мільйонів гривень. Найбільше дісталося медикам та освітянам. Кому ще перепало — знають наші кореспонденти.

Хоча затвердження бюджету було чи не основним питанням порядку денного двадцять п'ятої сесії Рівне нської обласної ради. Втім, найдовше та найемоційніше депутати обговорювали програму економічного та соціального розвитку області за минулий рік. Деякі депутати в унісон стверджували: звіт про виконання даної програми не відповідає дійсності.

До дискусії долучилися і народні депутати, які закликали обласних обранців не сваритися в такий важкий для країни час. Дискусія тривала півтори години і з обговорення переросла в обмін словесними образами. Сварки припинив голова облдержадміністрації Віктор Матчук.

Однак програму економічного і соціального розвитку на 2009 рік обласні депутати затвердили без особливих обговорень. Хоч і прийняли головний фінансовий документ області на цей рік, та все ж пішли на перерву, під час якої в кулуарах керівники фракцій обговорили всі нюанси майбутнього бюджету. І після відпочинку, також без особливих дискусій, проголосували за його затвердження.

Понад 220 мільйонів отримали медики, 135 — освітяни. ще 42 мільйони депутати планують потратити на соціальний захист населення. Трохи менше, а саме 38 мільйонів — на будівництво. По 26 та 11 мільйонів отримають відповідно галузі культури та спорту. Натомість цьогоріч депутати планують отримати доходів до обласного бюджету один мільярд двісті тридцять тисяч гривень.