У Рівному відбувся Відкритий кубок області з плавання серед осіб з інвалідністю. У ньому взяли участь майже 50 спортсменів з ураженнями опорного-рухового апарату, порушеннями зору, слуху, розумового та фізичного розвитку. Також вперше брали участь поранені військові, учасники великої війни. Як проходили змагання і хто здобув першість, дивіться далі у сюжеті.

Рівнянин Микола Гончарук показує своє обличчя. На війні втратив око внаслідок важкого поранення, минулоріч на Донеччині. Чоловік добровольцем пішов на фронт. Нині проходить лікування та реабілітацію. Є майстром спорту з плавання. Втім у своїй кар'єрі зробив тривалу паузу. Тому напередодні змагань хвилювався.

Вперше бере участь у змаганнях військовий Євген Федосєєнко. Чоловік родом із Запорізької області. Після важкого поранення пересувається на кріслі колісному. Проходить реабілітацію у рівненському обласному госпіталі. Постійно бере участь у всіляких змаганнях.

Євген щоденно займається плаванням. У басейні вже може повноцінно ходити.

Приїхав Євген і на відкритий кубок області з плавання серед осіб з інвалідністю. Боролись за нагороди майже 50 спортсменів з Рівного та області. Присвячені змагання Міжнародному дню людей з інвалідністю, який в Україні відзначають 3 грудня. Тренери кажуть, плавання допомагає реабілітуватись при складних порушеннях.

Спортсмени змагались на 9 дистанціях. Кожен учасник демонстрував свої вміння у трьох. Це відбіркові змагання до чемпіонатів України з плавання серед спортсменів з інвалідністю. Організатори кажуть, вперше участь у змаганнях беруть військові, учасники великої війни.

У підсумку Євген Федосєєнко здобув два третіх місця. А Микола Гончарук першість на двох дистанціях. Представлятиме область на чемпіонаті України. 

Читайте також: У Рівному потребують донорів всіх груп крові з від’ємним резусом