День Маріуполя відзначили у Рівному. Під стінами краєзнавчого музею маріупольці та рівняни зібралися, аби відсвяткувати день свого героїчного міста. Головне бажання - повернутись додому. Більше подробиць від Павла Невесенка.

Десятки маріупольців та рівнян зібралися відзначити день міста Марії. Серед них 6-річна Вікторія. Дівчинка підготувала подарунок рідному місту. Намалювала повітряну кулю, яка з її слів символізує оберіг для тих людей, які нині перебувають у небезпеці. Рідному місту та його мешканцям у день народження бажає лише одного.

Внутрішньопереміщені маріупольці організували ряд урочистостей біля краєзнавчого музею. Від екскурсій для дорослих, де розповідали про архітектурну схожість Маріуполя та Рівного до виставки дитячих малюнків. Керівник центру "Я Маріуполь" у Рівному, Богдан Дужик розповідає, важливо щоб усі пам'ятали, Маріуполь - українське місто, хоча й нині знаходиться під окупацією.

Відзначити день Маріуполя прийшли і рівняни. Таким чином хочуть підтримати тих, маріупольців, які вимушено живуть у Рівному.

Також біля краєзнавчого музею організували веселощі для дітей, які гралися з лікарняними клоунами "Червоні носи". Мешканці міста Марії сподіваються, якнайшвидше повернутися до рідного українського Маріуполя.

Читайте також: На Рівненщині підприємці створять 65 нових робочих місць завдяки програмі "ЄРобота"