Зменшити на 30% окремі видатки. У Рівненській міській раді відбулась нарада з приводу формування бюджету на наступний рік. Головною метою було збільшити фінансування для ЗСУ, поранених військових та сімей загиблих. Більше, далі у сюжеті.

Cкоротити необов'язкові видатки в бюджеті Рівного аби закумулювати максимум коштів для підтримки Збройних Сил України. З такою вимогою до міських чиновників виступив сьогодні Секретар Рівнеради та виконуючий обов'язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян на спеціальній нараді з керівниками міських департаментів та управлінь. За його словами, формуючи міський бюджет на 2024, місто ставитиме в пріоритет підтримку ЗСУ, підтримку ветеранів та родин полеглих українських Героїв. Іншим важливим аспектом буде забезпечення роботи об'єктів критичної інфраструктури в зимовий період, аби в оселях рівнян безперебійно постачалось тепло, вода та електроенергія.

Крім того, вочевидь наступного року бюджет міста недоотримає значну кількість надходжень за рахунок податку на доходи з фізичних осіб, за ініціативи уряду, цей податок більше не зараховуватиметься до місцевих бюджетів, отже запропоноване скорочення необов'язкових видатків тими чи іншими управліннями і департаментами як ніколи на часі.

За словами Віктора Шакирзяна, спільно з управлінням фінансів найближчим часом буде проаналізовано кожну наявну програму, на предмет видатків від яких місто може відмовитись в умовах воєнного стану, але пріоритетні статті як то підтримка ЗСУ і підготовка до зими будуть фінансуватись у повному і навіть збільшеному обсязі.