Військові з Рівненщини завоювали три медалі на Міжнародних змаганнях. У Іграх Нескорених беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани. Серед 21 країн, Україну представляли 25 учасників бойових дій. Серед них і уродженці Рівненщини: Олександр Будько, Дмитро Полов’ян та Семен Лагун. Як проходили змагання та не лише про спорт наших захисників - далі розповість Павло Невесенко.

Не скорилися на полі бою - не скорилися і на міжнародних стартах. Рівняни Олександр Будько та Дмитро Полов'ян повернулися із медалями з "Ігор Нескорених", що проходили в Німеччині. Олександр воював під Ізюмом і під час звільнення Харківщини втратив обидві ноги. Втім, це не зламало Героя і він поїхав представляти Україну на Міжнародних змаганнях. У паверліфтингу показав свій найкращий результат - взяв 112 кілограмів, втім медалей не отримав. А ось у плаванні результат був кращим.

Дмитро Полов'ян в жовтні повернувся з полону. Проходив реабілітацію. Тоді ж паралельно готувався до старту на іграх нескорених. Не очікував, що зможе вибороти нагороду. Однак перед стартом сила духу хлопця допомогла здобути дві медалі.

Такі прекрасні результати нашій збірній команді військовослужбовців вдалося показати й завдяки шаленій підтримці у Дюссельдорфі. Хлопці кажуть, пережили неймовірні емоції.

Сергій Черненков увійшов до тренерського штабу збірної України на "Іграх нескорених". Зізнається - це не просто змагання, а й можливість заявити всьому світу, що в Україні триває війна, і наш народ, як і військові ніколи не скориться агресору.

Загалом збірна команда України на "Іграх нескорених" здобула 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових. Це найкращий результат за всю історію виступів української збірної за усю історію.

Читайте також: Сумоїсти з Рівненщини здобули 4 золота та 1 срібло на дорослому Чемпіонаті Європи з сумо