У всіх у нас на голові близько 100 000 волосин, але якщо вони тонкі, м'які, може здаватися, що їх удвічі менше. З жорстким кучерявим волоссям дуже важко справитися.

"Текстура (товщина) волосся успадковується", — стверджує професор дерматології Університету Джонса Хопкінса Елізабет Вайтмор. Волосся з товщим стрижнем виглядає жорсткішим і грубішим, тоді як волосся з тонким стрижнем — шовковистим і м'яким. Відмінність записана в генах, що дісталися вам від батьків.

На щастя, ціла галузь промисловості працює на те, щоб допомогти жінкам справитися з проблемами текстури волосся.

Грубе волосся — з ним необхідно працювати.

Ось що радять фахівці.

Зволожуйте його. “Якщо ваше волосся грубе, кожного разу після миття користуйтеся зволожуючим бальзамом-споліскувачем, — рекомендує Елізабет Хартлі з компанії “Відал Сассун”. — Це надасть волоссю додаткової ваги, і воно менше скручуватиметься”.

“Грубе волосся відображає мало світла, тому користуйтеся бальзамом-споліскувачем, що згладжує поверхню волосся”, — пропонує Хартлі. Будь-який споліскувач, що містить силікон, олію або ланолін, згладжує клітини волосся в рівну поверхню. Випробуйте різні бальзами й виберіть найбільш подходящі для вашого волосся.

Дайте волоссю можливість висохнути самостійно. “Якщо у вас грубе волосся, розподіліть бальзам, проводячи по волоссю гребінцем, потім дайте йому висохнути на повітрі”, — радить Хартлі. Чим більше ви маніпулюватимете грубим вологим волоссям, тим більше воно скручуватиметься.

Робіть коротку стрижку. Грубе волосся легше примусити лежати, якщо воно коротке. Тому в таких випадках краще робити коротку стрижку.

Торговля на betfair- это уникальная возможность стать трейдером и зарабатывать даже не выходя из дома; это самое главное преимущество биржи ставок над традиционными букмекерскими конторами; это то, что заставляет трейдеров со всего мира рассматривать рынки Betfair как возможность получения стабильного дохода на биржевых спекуляциях.

Прекрасні фіксатори для тонкого волосся

Для тонкого волосся фахівці також можуть запропонувати багато корисного.

Підстригайте його. “Тонке волосся виглядає пишнішим у короткій стрижці”, – вважає Хартлі.

Хай волосся вільно лежить. “Тонке волосся відображає багато світла, тому робіть зачіску, в якій вони вільно ляжуть навколо обличчя, демонструючи весь свій блиск”, – помічає д-р Хартлі.

Користуйтеся добре очищаючим шампунем. Тонке волосся легко злипається, коли на ньому скупчується багато продуктів догляду за волоссям, особливо якщо воно спочатку відрізняється підвищеною жирністю. Його слід мити добре очищаючим шампунем, що містить сильний миючий засіб, наприклад натрію лаурилсульфат, щоб видалити залишки гелю, спреїв або засобів проти сплутування волосся.

Користуйтеся мусом. Тонкому волоссю можна додати об'єм, втираючи мус в його коріння. Нахиліться вперед і проведіть мусом по корінню волосся. Ретельно розподіливши мус, відкиньте волосся назад і струсіть ним.

“Якщо у вас тонке волосся, не користуйтеся гелями”, – додає Хартлі. Вони настільки важкі, що під їх вагою волосся втрачає пишність.

Давайте волоссю відпочити. Якщо у вас тонке волосся, після миття і нанесення мусу проведіть по ньому гребінцем, надавши їм задуману форму, і принаймні 10 хвилин не торкайтеся до них. Одягніться, зробіть макіяж або походіть по будинку. Волоссю потрібно відпочити, інакше воно злипнуться і стане висіти рідкими пасмами.

Сушіть волосся обережно. Тонке волосся не любить грубого ставлення, тому не користуйтеся феном, встановленим у положення сильного нагріву. Сушіть волосся струменем слабо нагрітого повітря і будьте обережні. Не тягніть кінці волосся щіткою, надайте їм потрібну форму пальцями. Вийде більший об'єм і красивіші локони.

Фарбуйте волосся. “Фарба потовщує волосся”, – стверджує д-р Біхова. Фарба проникає у кірковий шар волосини й викликає її набухання. У результаті волосся стає товщим.