Як уберегти себе і дітей від небезпечних від інфекцій та вірусів, переймаються чимало рівнян, особливо молоді батьки. Адже цілий рік область отримує вакцини із перебоями. Так, у пологових будинках та поліклініках вакцини від гепатиту В не бачили уже півроку, тільки нещодавно надійшов препарат для щеплення від туберкульозу. Ліпша ситуація хіба що зі щепленнями на кір, поліомієліт і краснуху.

Вікторія Мельник уже два дні як народила донечку. Настав час робити вакцинацію. Із вакциною від туберкульозу проблем і справді вже немає. Хоча препарату у 2-му рівненському пологовому будинку не було із червня по вересень.

Серйозні перебої з вакциною у Рівне нському пологовому будинку з'явилися ще на початку року. Так із квітня тут не щеплюють новонароджених від гепатиту В. Аналогічна ситуація і в решті медзакладів Рівне нщини. Рівнянка Оксана Кравець чекає на вакцинацію своєї донечки вже 5 місяців.

Препарати надходять до обласної санстації. Тут вже із дня на день чекають на вакцину від гепатиту В. А от чи з'являться препарати й від інших вірусів - не прогнозують.

За інформацією міністерства охорони здоров'я протягом жовтня-грудня медики матимуть вакцини у повному обсязі.