Щоправда, не для всіх споживачів. Комунальники виправдовуються: на такий крок змушені піти через подорожчання газу та електроенергії. Нові тарифи сьогодні затвердили на черговому засіданні міськвиконкому. Що ще обговорювали — знає Андрій Лобчук.

Газова криза вдарила і по теплу. На тринадцять відсотків з наступного місяця подорожчає опалення для бюджетних установ та підприємств. Комунальники розводять руками. Мовляв, через подорожчання газу та електрики зросла і ціна тепла.

Турбувалися члени виконкому і долею дітей. Спочатку говорили, як виховати їх у національно-патріотичному дусі, потім — як зменшити дитячу безпритульність. Головний освітянин міста розповів: нині учнів залучають до громадського життя міста по-різному — навчають його історії та традицій, а також турботі про його екологічний стан.

Алкоголь — чи не основна причина безпритульності неповнолітніх в Рівному. Принаймні так вважають у службі у справах дітей. Там кажуть: аби вберегти їх від цієї згубної звички — потрібне належне батьківське виховання. А тут уже слід виховувати не лише дітей, а й дорослих, аби зменшити кількість неблагополучних сімей.

Аби боротися з пияцтвом серед молоді, міські чиновники хочуть заборонити продаж алкогольних напоїв у громадських місцях під час масових заходів. Вже на наступних засіданнях члени міськвиконкому планують озвучити назви закладів, яким не дозволять торгувати спиртним у святкові дні.