Перш ніж наважитися зробити нову зачіску або пофарбувати волосся, незайвим буде прикинути, що це вам принесе. Адже від цього багато в чому залежить ваше самопочуття і світосприйняття. Астрологія допоможе вам у визначенні вашої внутрішньої сумісності з тією або іншою зачіскою або кольором волосся. І з цієї миті ви зможете моделювати своє життя, привносячи в неї успіх і навіть коректуючи здоров'я.

Ми, жителі Землі, планети сонячної системи, нерідко забуваємо, що ми просто мешканці певної місцевості, країни, земної території, а й частини нескінченного космічного простору. Енергія космосу робить дуже сильний вплив на все живе на нашій планеті.

Усім нам дарують світло і силу Сонце, Місяць та інші космічні об'єкти й тіла. Висаджуючись у простір Землі, метеори й метеорити викликають електромагнітні бурі та природні катаклізми різноманітного масштабу. Залежно від місцевості проживання ми одержуємо і вбираємо в себе космічні випромінювання різного характеру, які знаходять своє віддзеркалення в особливостях нашої поведінки і зовнішності. Найсильнішою і найчистішою енергією володіють зірки. Наймогутніша зірка на небі – Сонце. За рік світило проходить дванадцять основних сузір'їв, які одержали назву сузір'їв Зодіаку.

У метафізичному розумінні волосся є антенами, які проводять в голову людини космічну енергію. Довжина і колір волосся, а також форма зачіски грають у процесі поглинання космічних випромінювань важливу роль. Тому підбір зачіски, що притягує успіх, здійснюється тільки після того, як ви визначитеся з тим, чого ж усе-таки просить ваша душа. У чому в даний момент ви потребуєте найбільше життя? У матеріальному благополуччі, щастя в особистому житті, а може, вам необхідно прискорити кар'єрне зростання? Від того, на що ви будете настроєні, залежать подальші ставки, які принесуть бажаний виграш.

Отже, якщо ви незадоволені відсутністю кар'єрного зростання, акцентуйте свою увагу при виборі зачіски на стилях земних або вогненних знаків Зодіаку.

Якщо вам не вистачає міцного соціального становища, вибирайте образ, який вловлює енергії земних знаків і Терезів.

Зачіски повітряних знаків Зодіаку та Діви приносять успіх у спілкуванні з іншими людьми, отриманні нових знань і навчанні.

А в особистому житті поступово все налагодиться саме собою, якщо ваша зачіска буде хорошим провідником енергій водної або вогненної стихії.

Правда, є одне важливе “але”! Грамотний підбір зачіски, що привертає успіх, – справа дуже серйозна. Після того, як ви визначилися, по якій траєкторії здійметься ваша душа, тобто якого роду успіх вам необхідний, доцільно провести такий розрахунок. Ви повинні знати, під яким знаком Зодіаку ви з'явилися на білий світ, загалом, хто ви по гороскопу. І звірити свою внутрішню сумісність з тим або іншим типом зачіски або кольором волосся.

Наприклад, зачіски вогненних знаків Зодіаку сприятливі для народжених під вогненними і повітряними знаками Зодіаку, а ось народженим під знаками водної стихії абсолютно протипоказані, оскільки можуть занапастити успіх.

Зачіски, що притягають енергії повітряних знаків, протипоказані земним і добре підходять тим, чий знак Зодіаку відноситься до стихії повітря і вогню.

Водні зачіски приносять щастя, народженим під знаками Зодіаку води і землі, і шкідливі тим, кого від народження опікає вогненний знак.

Земні зачіски показані для земних і водних знаків Зодіаку і небезпечні для повітря.

Колір волосся визначає, енергію якої планети сонячної системи приймає людина. Форма волосся дає відомості про те, який вид енергії переважно використовується людським організмом.

Наприклад, енергію водних знаків Зодіаку – Рака, Скорпіона, Риб – характеризує пряме, довге волосся, що володіє сильним блиском. Таке волосся справляє враження струмуючої води.

Волосся повітряних знаків Зодіаку - Близнюків, Терезів, Водоліїв – хвилясте й середньої довжини.

Земним знакам – Телець, Діва, Козеріг – належить пружне і неслухняне волосся.

Знакам Зодіаку з вогненною енергією – Овну, Леву, Стрільцю – відповідає волосся з рудуватим відливом і вкороченої довжини, принаймні спереду або на тім'яній частині голови.

Довжина волосся задає кількість і швидкість сприйманої енергії головним мозком даного індивідуума. Наприклад, чим довше волосся, тим більший об'єм енергії поглинає людина, але тим довший її шлях до безпосереднього усвідомлення.

При виборі довжини волосся зверніть увагу на такі рекомендації:

Довге волосся дає великі сили, але уповільнює вашу реакцію і хід подій у вашому житті.

Коротке волосся забезпечує організм грубою, але могутньою енергією, що прискорює протікаючі в організмі процеси, а також вашу реакцію на перебіг подій.

Висновок: Якщо ви хочете затримати щасливу смугу в житті, має сенс відпустити волосся подовше. А от якщо треба досягти чогось за короткі терміни, то в цьому вам допоможе коротка стрижка.

Відмічено, що більшість успішних у справах і нещасливих в особистому житті жінок віддають перевагу коротким стрижкам. Можливо, це пов'язано з тим, що коротка жіноча стрижка мимоволі руйнує жіноче щастя, додаючи жінці активну чоловічу енергію.

Зачіска певного знаку Зодіаку є відмінним радаром, що вловлює потрібні космічні трансляції. Підключаючись до енергії то одного, то іншого вигляду – змінюючи форму зачіски, структуру і колір волосся – ми міняємо своє життя в той бік, який захочемо.

Овен – короткі спортивні стрижки. Така форма зачіски додає образу динамічності і, якщо можна так висловитися, діє омолоджуюче. "Овнівські" зачіски сприяють могутньому перетворенню організму, наповнюючи його енергією. Людям з ослабленим здоров'ям за старих часів часто коротко обстригали волосся. Ця процедура прискорювала обмін речовин, а отже, сприяла одужанню. Древні знали, що робили, адже Овен має безпосереднє відношення до головного мозку, оскільки його астрологічна проекція на людському тілі знаходиться у ділянці голови. За правильне постачання головного мозку кров'ю і поживними речовинами відповідає Овен.

Використовуючи зачіски цього знаку, людина лікує свій мозок, а також стабілізує його діяльність. Зачіски Овна наділяють людину здатністю пробивати свої проекти і плани, виплутуватися з будь-яких життєвих колізій самому без чиєї-небудь підтримки. Сприяють прискоренню темпу життя, допомагають знайти своє призначення.

Телець. Краще всього притягують енергію цього знаку Зодіаку зачіски середньої довжини волосся. Вони можуть бути різноманітні за формою і методом виконання. Але стиль Тельця – це завжди вільно розпущене волосся. Проте справжня Тельцівська укладка досягається за допомогою довершеної техніки, де один локон не сплутується з іншим. Зрозуміло, що виключені начесані пасма і засоби (лак, гель, віск) для укладки, що порушують сприйняття форми як природної. Використання стилю Тельця дозволяє легко коректувати роботу шлунка і горла. Зачіски цього знаку стабілізують матеріальне становище і самопочуття, роблять успішним власника в операціях з нерухомістю.

Близнюки. Всі маніпуляції з волоссям, різні “хімії” знаходяться під впливом повітряної енергії Близнюків. Винахід цього знаку – фарбоване і хімічно завите волосся. Краще всього енергію цього сузір'я проводить попелясте (трохи в блакить), хвилясте волосся середньої (до плечей) довжини. Зачіски Близнюків гармонізують нервову систему і стан верхніх дихальних шляхів. Стиль Близнюків відмінно притягає ресурси, необхідні у сфері спілкування, дає успіх в навчанні і поїздках.

Рак. Цьому знаку Зодіаку підійде пряме каре. Це улюблений стиль середньовічних хрестоносців, який насичує тіло фізичною силою. Зачіски цього знаку сприяють хорошому засвоєнню їжі з повним використанням її для роботи організму. Енергія цього зодіакального сузір'я пов'язана з генетичною пам'яттю людства. Тому зачіска Раку нормалізує стосунки із старшим поколінням, дає захист роду. До речі, вона допомагає завести сім'ю, причому ваш вибір неодмінно буде схвалений батьками.

Лев. Природно, що кращим провідником енергії цього знаку Зодіаку є класична зачіска Лева – “левова грива”. Цей стиль досягається за допомогою спеціальної ступінчастої стрижки. Але для того, щоб волосся дійсно було схоже на левову гриву і не розсипалося під щонайменшою дією вітерця, можна додати трохи об’єму, повітря за допомогою завивки волосся (якщо воно не в'ється від природи). Лев контролює роботу серця. Зачіски цього знаку розкривають творчі здібності, роблять людину упевненішою в собі, добрішою, романтичнішою. Додають в характер життєрадісності, веселості, але також примушують багато що “приймати близько до серця”.

Діва. Це один з небагатьох знаків Зодіаку, чиїм улюбленим заняттям є маскування своєї природної краси за красою штучною. Застосування штучного волосся, париків, шиньйонів, накладок створює хороші умови для залучення трансльованих космосом енергій, які стануть відмінними помічниками, коли потрібно буде справитися з великою кількістю нудної і копіткої роботи. Зачіски Діви дають успіх в навчанні, ремеслах і комерції. До того ж вони активізують роботу шлунково-кишкового тракту.

Терези. Стиль Терезів – класика, символ елітарності, пишні, але строгі зачіски “на один день”. Витончено укладене на голові жіноче волосся створює відчуття деякої недоступності владарки такої зачіски. Чоловіча зачіска цього знаку Зодіаку підкреслює мужність і строгість того, хто носить її. Класика в одязі і зачісці дозволяє людині спілкуватися лише з людьми, що належать до його кола і без коливань ухвалювати вірні рішення. Така зачіска допомагає знайти компромісне рішення і налагодити спокійні відносини з будь-якими людьми. У сфері здоров'я зачіска Терезів регулює роботу нирок.

Скорпіон. Зачіски цього знаку Зодіаку однозначно стилю “вамп”, як чоловічі, так і жіночі. Волосся, що сприяє набору енергії, необхідної цьому водному знаку, – пряме і гладке. Воно може бути коротко пострижене, що додає у воду вогонь. Подібний стиль підкреслить особливу сексуальність цього знаку і спровокує осіб протилежної підлоги на знайомство. Адже чим більше знайомств, тим краще почувається Скорпіон. Зачіски цього знаку дають підтримку і захист вищих сил в екстремальних ситуаціях, збільшують сексуальність обох статей. У плані оздоровлення контролюють роботу статевої сфери.

Стрілець. Самі по собі Стрільці достатньо консервативні. Вони не люблять строгість як у поведінці, так і в одязі та зачісках, і водночас уникають екстравагантності. Жіночі варіанти зачісок стрільцівського типу – це поєднання короткої стрижки спереду з довгим кінським хвостом ззаду. Зачіска Афіни Паллади дуже точно відображає тип жінки-Стрільця. Чоловічі зачіски цього знаку часто можна спостерігати в історичних і псевдоісторичних фільмах. Також ці зачіски можна побачити на зображеннях Зевса-Громовержця та інших стародавніх богів Азії і Європи. Володарю зачіски цього знаку супроводитиме успіх в суспільній, політичній і релігійній діяльності. Стрілець дає людині самоповагу і коректує роботу печінки.

Козеріг. Ключовою позицією для формування зачісок цього знаку буде скорочення витрат на догляд за волоссям до мінімуму. Характерний стиль чоловічої зачіски, що чітко уловлює енергетичні вібрації цього сузір'я, – поголена наголо голова. Жіночий варіант – заховане під головний убір (капелюх, хустку, бандану) волосся. Цей стиль особливо підійде володаркам довгого волосся, які не хочуть заради кар'єрних устремлінь обрізати дівочу красу. Як і в інших знаків земної стихії, енергія Козерога добре допомагає реалізуватися в матеріальній сфері. Сприяє професійній кар'єрі і знаходженню свого місця в житті. Цей стиль управляє здоров'ям зубів і кісткової системи.

Водолій. Це єдиний знак у всьому Зодіаку, який не має прив'язок до форми, довжини або кольору волосся. Головною характеристикою тут є екстравагантність, але при цьому популярність зачіски. Водолій дещо випереджає час і розпізнає внутрішні потреби людей, формує неординарні течії у моді й зачісках. У моді панки – Водолій фарбуватиме волосся і спорудить ірокез, хіпі – і він хіпує, настає черга япі - він коротко стрижеться і справляє враження надійної і суперділової людини. Вибір зачіски Водолія дозволить почати нові проекти і налагодити стосунки з людьми. Цей знак контролює здоров'я судин, гармонізує роботу артерій і вен.

Риби. Цей знак Зодіаку символізує світову гармонію. Справжні зачіски Риб несуть в собі величезне космічне значення. Це будь-якого виду коси, де переплетені між собою пасма волосся, символізують злиття різних сил Всесвіту в єдиний. Зачіски Риб допомагають знайти внутрішню гармонію і спокій, дають заступництво вищих сил у будь-яких справах і проектах. Риби управляють обміном речовин і нервовою системою. В оздоровчих цілях мають могутню цілющу дію на стан всього організму.