Це бій буйволів, бійцівських півнів та левів. Так зобразив футбольні баталії рівненський майстер Микола Христич на спеціально ним створених спортивних стільцях. У колекції умільця не тільки футбольний гарнітур до Євро 2012, а й національні крісла Сполучених Штатів Америки, Російської Федерації та ще багато ескізів поки нереалізованих проектів. Серед них Великий Герб і національне крісло України.

Народний умілець Микола Христич до чемпіонату Європи з футболу готовий. У невеликій кімнаті - гарнітур із 12-ти стільців. І кожен з них – ексклюзивний. Хіба що матеріал один – високоякісний дуб. А от розписи та образи не повторюються.

У ролі суперників – бійцівські півні та леви. Є стільці навіть із рахунком матчу. Майстер каже, був би радий якби вдалося спрогнозувати результат хоча б одного поєдинку. У крайньому разі, в будь-який момент можна замінити стінку сидіння. Вони теж різні - з атрибутикою Євро-2012, УЕФА, футбольних збірних та клубів.

Чим не іміджевий сувенір від України для футбольної команди, яка виграє фінальний матч на Олімпійському. Майстер продумав навіть конструкцію спортивних крісел, на випадок транспортування. Вони легко розбираються на окремі деталі. Правда, поки гарнітур зацікавленості не викликав.

В словах дружини відчувається розчарування. Її чоловік вже давно розробив макет національного крісла України. За шість років пропозиція майстра нікого з верхівки не зацікавила. Тож взявся творити трони для керівників супердержав. Зробив трон із гербом Російської Федерації і на противагу - крісло з символікою США. Має у доробках і ескіз нашого Великого Герба України.

Правда ескіз Герба якось загубився у владних кабінетах. Та майстер не засмучується, бо має ще безліч ідей, які може реалізувати. Наприклад продовжити серію національних крісел. Такі каже, може хоч зараз зробити для 26-ти країн світу.