Різдвяні свята позаду, а з ними — й колядки. Фестиваль пісенно-музичного мистецтва "Різдвяні піснеспіви" добіг до свого кінця. Дев'ятнадцятого січня на сцені Рівненського академічного обласного музично-драматичного театру відзначили кращі колективи та гурти. Як це було, бачили наші журналісти.

П'ятий фестиваль пісенно-музичного мистецтва "Різдвяні піснеспіви" проходив з 8 по 19 січня. Участь у ньому брали дитячі та дорослі фольклорні колективи. Впродовж новорічних свят вони радували рівнян та гостей міста колядками та щедрівками. На Водохреще в Рівне нському академічному обласному музично-драматичному театрі 38 народних колективів були відзначені дипломами та подарунками. Їхні учасники запевняють: перемога для них не була головною умовою участі у фестивалі. Вони хотіли, щоб молодь переймала та поширювала українські традиції.

Також у рамках фестивалю своїх переможців відзначила "Різдвяна Зуза". Кращим став Іван Жилка, друге місце виборов Руслан Хвесь і замкнув трійку лідерів Микола Сівак. Організатори "Різвяних піснеспівів" обіцяють проводити цей фестиваль щорічно. Намагатимуться, аби його перейняла і Східна Україна.