Медики вже декілька років говорять про це чиновникам, а нещодавно вирішилися пожалітися і Громадській раді. Однак, нині не надто зрозуміло, хто має виділяти кошти на ремонт.

Про ремонт інфекційного відділення Центральної міської лікарні говорять біля десяти років. За цей час багато що змінилося, окрім аварійного стану самої будівлі. Вже з 2008 року медики шлють листи з проханням про порятунок корпусу як до міської так і до обласної рад. Проте, лише перша нещодавно виділила 25 тисяч гривень на початок ремонтних робіт. Однак, ця сума як крапля в морі, каже завідувач інфекційним відділенням Сергій Дорошенко.

А на капітальний ремонт за підрахунками відповідної комісії треба біля трьох мільйонів гривень. Окрім просівшого фундаменту та наскрізної тріщини у стіні, у палатах ще й штукатурка осипається. Хлораторна взагалі не відповідає санітарним нормам, та й службовий ліфт не придатний до експлуатації. І це далеко не повний перелік всіх бід інфекційного відділення. Сьогодні ж "життя" будівлі напряму залежить від погоди, кажуть медики.

Гроші ж не надходять бо немає крайнього. Адже лікарня міська, а інфекційне відділення обласного значення. Тож чиновники і не можуть вирішити звідки ж виділяти кошти з обласного чи міського бюджету, каже завідуючий відділенням Сергій Дорошенко. Громадська рада бачить лише один вихід. Та поки вирішують хто має дати гроші, пацієнти та персонал інфекційного відділення знаходяться в постійній небезпеці.