Окрім гігантів-заводів, вона зачепила і підприємців. Бізнесмени запевняють: з кожним місяцем ситуація стає гіршою. Люди майже не користуються їхніми послугами, останні у свою чергу ледь жевріють. Тему продовжує Анна Яцук.

Відпочинок нині відійшов на другий план. У турфірмах розповідають: клієнтів у порівнянні з минулим роком значно поменшало. Найбільше кажуть, що економічна криза вдарила по середньому класу. Адже нині користуються попитом лише найдешевші та найдорожчі путівки. До поїздок не стимулюють навіть занижені ціни. Все це призвело до того, що турфірми нині на межі виживання.

Активний відпочинок поки ще не відійшов у небуття. Тренери спортзалів розповідають, що незначний спад серед клієнтів відчули лише на різдвяні свята. Загалом же ситуація стабільна. Щоправда, кажуть, безгрошів’я серед людей відчувається.

А от від послуг перукарів важко відмовитись. Щоправда, клієнти навідуються до них рідше. Самі ж перукарі кажуть: ціни на послуги не піднімали. Бояться взагалі не відлякати клієнтів.

Прибутки багатьох ресторанів через економічну кризу впали на 30 відсотків. Керівництво закладів розповідає: аби не втратити клієнтів і зберегти свої доходи, були змушені змінити меню.

Підприємці кажуть: якщо ситуація у країні цього року не зміниться — то триматися на плаву буде неможливо. Виживуть лише найсильніші і ті, які зуміють зорієнтуватися у непростій економічній ситуації.