Майбутнє проспекту Віктора Чайки тепер в руках самих рівнян. Депутати Рівнеради хочуть провести соціологічне опитування, яке і дасть відповідь - перейменовувати вулицю чи ні. До такого рішення обранців спонукали акції протесту мешканців проспекту Миру та дискусії, які точаться у Рівному. Вони навіть підрахували, скільки коштуватиме міському бюджету таке дослідження.

Проспект Миру ще не встигли перейменувати в Проспект Віктора Чайки, як в народі його вже охрестити проспектом Війни. У цьому питанні не зійшлися поглядами міські депутати та рівняни, що мешкають у будинках на проспекті. Закопати сокиру війни першими вирішили місцеві обранці. І одноголосно постановили - змінити таблички на нові, чи залишити - вирішуватимуть всі рівняни.

Депутати з НСНУ, Блоку Литвина та Регіонали переконуюють, проспект Миру переїменовували за звчиною процедурою. Мовляв пятнадцять років у місті так змінили не одну назву вулиці, і до цього часу все відбувалося без скандалів. Чиновники переконуюють,матеріальних затрат - для мешканців проспекту миру зміна назви не потягне.

Звідки дим іде міські обранці знають. Кивають на фракцію УНП. Вона чи не єдина у Рівне раді була проти перейменування. Самі ж члени УНП зміну назви проспекту Миру називають Політичним піаром.

Тим часом, соціологічне опитування на рівнян очікує вже за місяць - півтора. Коштуватиме воно міському бюджету близьк десяти тисяч гривень. Щоправда механізм його проведення допоки достеменно невідомий. Тим часом вже сьогодні побоюються, аби такі дослідження громадської думки не не проводити з приводу перейменування кожної вулиці у Рівному.