Під час візиту вона відвідала місця перебування переселенців, Березнівський лісотехнічний коледж, а також психоневрологічний інтернат, на Сарненщині. У Рівному поспілкувалася з дітьми-сиротами з прифронтових територій. Більше про візит посадовиці, розповість Павло Невесенко.

Свій візит Ірина Верещук розпочала з Березнівського лісотехнічного коледжу. Тут з початку повномасштабного вторгнення прийняли 209 переселенців. Нині мешкає 109. Поспілкувалися про потреби переміщених осіб. Здебільшого це соціальні потреби. В Орлівському психоневрологічному інтернаті переселених пацієнтів цікавить одне питання.

Після відвідин психоневрологічного закладу Ірина Верещук пообіцяла звернутись до Кабміну щодо фінансового забезпечення працівників соцсфери. Бо працівники таких закладів не прирівнюються до медичних і отримують дуже низьку заробітну плату.

Також Ірина Верещук зустрілася з дітьми-сиротами з прифронтових територій та їхніми опікунами. Зізнається, була здивована незламністю наших людей.

Історії переселенців є різними, розповідає Ірина Верещук. Основне завдання зокрема Рівненщини надати усі необхідні умови для життя таких людей.

Деякі розповіді опікунів та дітей розчулили віцепрем`єр - міністерку.

Підсумовуючи робочий візит Ірина Верещук наголосила, цей рік буде роком інтеграції внутрішньо-переміщених осіб у суспільство. Додала Рівненщина у цьому питанні діє у правильному напрямку.

Чимало говорила Ірина Верещук і про безпекову конференцію у Мюнхені, яка завершилась 19 лютого.

Також Ірина Верещук розповіла, 16 лютого в Україні презентували стратегію щодо внутрішніх переселенців до 2025 року. Стратегія державної політики передбачає кілька напрямків роботи щодо інтеграції в суспільство ВПО, їхньої підтримки та захисту прав.

Читайте також: На Костопільщині згорів будинок: родина просить небайдужих допомогти у відбудові житла