Демидівка стане кавовою столицею нашого регіону. У цьому запевняє власник релокованого кавового підприємства з Києва. В березні минулого року Петро Філіпчук перевіз свій бізнес з столиці у Демидівку, звідки й сам родом. Тут намагаються не лише відновити, а й нарощувати обсяги виробництва обробки кавових зерен чи не з усього світу. Також підприємство займається продажем та обслуговуванням кавових машин. Про запашну каву, нові робочі місця у Демидівці та про амбітні кавові мрії уродженця Рівненщини далі розповість Павло Невесенко.

В кав'ярні біля входу у релоковане київське підприємство бариста Юрій пропонує знімальній групі каву з назвою, яку складно вимовити.

Складні назви серед багатьох сортів кави, яке реалізує підприємство це ніщо в порівнянні з тим, що довелося пережити у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну, розповідає засновник кавового бізнесу Петро Філіпчук. Перевозити підприємство і працівників у Демидівку вирішили в перші дні війни.

Перед повномасштабним вторгненням кавове підприємство мало переїжджати у власне приміщення в Гостомелі. Коли ж його захопили орки, там залишився охоронець фірми, який потрапив під окупацію росіян. Петро Філіпчук з посмішкою згадує історію Саши-танкіста, який перебуваючи в неволі допомагав ЗСУ.

Перевезти бізнес у Демидівку Петро Філіпчук вирішив, бо тут народився. Нині на підприємстві працює близько 50 людей, переважна більшість з яких місцеві. Один з таких фасувальник Вадим.

Основний вид діяльності кавової фірми - це обсмажування та фасовка кавових зерен з Бразилії, В'єтнаму, Мексики, Куби і не тільки. Власник релокованого бізнесу показує процес виробництва, в одному з цехів.

Також на підприємстві займаються обслуговуванням і продажем кавових машин, розповідає Петро Філіпчук. Їх тут понад тисячу. Серед працівників є й переселенці, як до прикладу мешканець Миколаївщини Олег. Він працює тут півроку.

Наразі кавове підприємство виробляє 30 тонн кави в місяць. Обсяги планують збільшити втричі. На території закинутого молокозаводу в Демидівці, тут облаштували кілька цехів та складів. Повністю очистили територію від старих насаджень. Нині працюють над будівництвом ще декількох цехів. Петро Філіпчук мріє з цього місця зробити кавовий завод, а Демидівкою трендом кави, принаймні на Рівненщині.

Ну, а до солодкого тут завжди запропонують смачну каву багатьох сортів.

 Читайте також: Діагностика на колесах: жителів віддалених сіл Рівненщини обстежують за допомогою флюоромобіля