Авто майже за 1 мільйон гривень для голови. У громаді на Рівненщині придбали найдорожчий легковик, за бюджетні кошти для голови громади. Елітна «Skoda Octavia A8» 2022 року випуску. Що про таку купівлю думають місцеві мешканці і як це пояснює голова, дивіться у наступному сюжеті.

Вербська територіальна громада, що на Дубенщині, опинилась в епіцентрі скандалу. Сільська рада провела тендер на закупівлю легковика за майже мільйон гривень. У громаді, де мешкає менше 5-ти тисяч жителів, напевно не лишилось нікого хто б не чув про покупку.

Торги сільрада оголосила - 6 грудня. Вказане авто «Skoda Octavia A8», повинне було бути новим, не старіше 2022-го року випуску. В тендерній документації детально розписані параметри комплектації. Їх тут більше 50-ти пунктів, не враховуючи вимог до салону авто та його зовнішнього вигляду. В торгах взяла участь лише одна фірма, доставити легковик мала "під ялинку", 31-грудня, минулого року.

Авто призначене для користування голови громади Каміли Котвінської. ЇЇ ми зустріли на робочому місці. Таку покупку жінка пояснила, тим - що її власне авто, легковик марки "Renault", виходить із ладу.

Варто зазначити, голова громади дізналась про реакцію суспільства на недешеву покупку закордоном, у Польщі. За словами жінки, була у службовому відрядженні, звідки вдалось привезти авто для потреб військових.

Камілла Котвінська каже, нове авто - зможе довше використовуватись, і не потребуватиме частого ремонту. Втім, за інформацією видання "Четверта влада" - легковик для Вербської сільради - найдорожча закупівля такого типу, після початку повномасштабної війни. Нині, авто і ще не доставили. Втім його очікують вже найближчим часом.

Читайте також: