Справжній волонтерський пункт рукоділля організувала у своєму помешканні радивилівчанка Євгенія Федьчук. В минулому вона - керівниця гурткової роботи з дітьми, очолювала відомий у місті гурток в’язання спицями «Капітошка».

Хоча давно вже на заслуженому відпочинку, саме тепер, у час незламного протистояння України російській агресії, пані Євгенія знайшла ефективне застосування своєму умінню: власноруч виготовляє в’язані шкарпетки військовим та передає у найгарячіші точки фронту. У ці тижні волонтерами відвезено десятки пар бійцям саме на пекельний Бахмутський напрямок.

Допомагають пані Євгенії у цьому волонтерстві її рідні – сестра, донька, а також колишня вихованка гуртка з рукоділля – Люба Маркович. Продуктивністю своєї учениці пані Євгенія пишається з особливою гордістю: каже, вона власноруч виготовляє щотижня по п’ять пар теплих шкарпеток нашим захисникам. Справжній в’язальний рекорд!

А всі разом ці радивилівські умілиці виготовили вже понад 300 пар теплих та зручних шкарпеток, які допомагають вистояти проти ворога!

Активна фаза роботи для цієї команди рукодільниць розпочалась з приходом осені, коли надворі похолоднішало, і самі ж солдати, що на бойових позиціях, вказали про таку потребу. Відтоді в’язання шкарпеток в їх цеху не припиняється. До акції допомоги воїнам постійно підключаються небайдужі.

Допомагають одягом, який можна знову розпустити на нитки, міські продавці вживаного одягу. Вони спеціально відкладають такі речі для пані Євгенії та її команди. Велика їм за це подяка!

Майже завжди робота зі спицями затягується до пізньої ночі.
Свої шкарпетки радивилівські в’язальниці називають «патріотичними», бо виготовляють їх з думками про Перемогу!

А донедавна в кожну пару шкарпеток практикували розфасовувати ще і солодкі карамельки – як вияв людської турботи нашим захисникам із дому, де про них не забувають, підтримують та чекають.

Про це повідомляють в Радивилівській громаді.

Читайте також: Партнери з європейських міст продовжують підтримувати Рівненщину