Боротьба із хаотичним паркуванням. У Рівному нещодавно інспектори муніципальної варти почали штрафувати порушників правил паркування. До цього автомобілістам виписували лише попередження. Як відбувається фіксація порушення та що кажуть водії - далі.

Ринок Дикого. Місце, яке є одним з найпроблемніших у Рівному стосовно хаотичного паркування. Аби виправити це, працює муніципальна варта.

Та попри знак, тут можна побачити чимало автівок, які нехтують правилами. Тож інспектор муніципальної варти береться за справу.

Коли ж інспектор фіксує авто, яке порушує правила, він має право виписати штраф навіть без участі водія.

Якщо ж водія вдається застати на місці то інспектор повідомляє про порушення з можливістю його уникнути.

Якщо ж водія на місці немає, тоді інспектор фіксує автомобіль та вводить усі необхідні дані для випису повідомлення.

Далі водій має можливість за 10 днів оплатити лише половину штрафу, або ж його оскаржити. Але найпростіше взагалі уникнути порушення.

Також в районі ринку є ще одна парковка, де своє авто можна лишити на годину безкоштовно. Однак, водії кажуть, що навіть наявність парковок не вирішує проблему.

Здебільшого у цій місцевості порушують великогабаритні авто, які розвантажують або ж завантажують товар. Однак інспектори намагаються дати кілька хвилин, аби завершити усі роботи.

Найближчі 3 місяці інспектори муніципальної варти займатимуться перевіркою саме центральної частини міста через брак працівників. Далі переходитимуть на інші сектори.

 Читайте також: На Рівненщині поліцейські вилучили з незаконного продажу 100 новорічних дерев