Натомість городини — гриби й журавлина. Нетрадиційне селянське господарство 3 роки тому започаткував підполковник міліції на Рівненщині, втомився від роботи. Тепер дари лісу збирає біля дому.

Ця журавлина торік пересаджена із лісу на приватне болото. Ягід поки не багато, тільки для себе: на компот й варення.

Три роки тому підполковник міліції у відставці започаткував особисте селянське господарство. Каже: на роботі напрацював гіпертонію, на пенсії вирішив лікуватися повітрям. Ділянку вибрав неподалік райцентру Володимирець, заболочену та з лісом. Чагарник прибирав тут більше року. Торік на заболочених місцях посадив журавлину, а по лісі розсадив білі гриби. Краснюки, пояснює, виросли самі.

Тут же посеред лісу, збудував собі і оселю. До дерев’яного будиночка звозить усе, чим обходилися у побуті ще півстоліття тому. Керівник району хвалить колишнього міліціонера, хоче щоб таких фермерів у його районі було побільше.

Він творчо підійшов до цієї роботи, він навіть з болота робить корисні справи. Одночасно він там вирощує птицю, одночасно він там проводить і рекреаційну зону, зону відпочинку. В нього багато планів. В нього є великі надії. Місцевий агроном Павло Латко стверджує: якщо журавлину та, й грибниці, перенести з лісу правильно, то урожаю вистачить і собі, і продати буде що.

З лісовими ягодами краще так, як і з грибами, щоб частина тієї землі, де воно почало рости, де природа йому дала умови рости, щоб частина тієї землі, того перегною, того торфу, який там є і того листячка, яке падає і там перегниває, перенести в те місце, де будеш пересаджувати. Якщо це все зробити, то пересадка нічого не пошкодить і рослина буде нормально рости і розвиватись.

Нині фермер має 2 гектари своєї землі, ще три орендує. За них до місцевого бюджету платить майже 400 гривень на рік. Клопоту із заснуванням господарства не має. І доглядати за всім, каже, приємно.