За жменю гарбузового насіння вбив 85-річну бабцю із села Козин Радивилівського району 22-річний Віталій з сусіднього села Пустоіванне. Про це вбивство ми розповідали у минулому випуску програми “Патруль”.

Ввечері 5 січня він проник в її будинок, жорстоко побив залізним ломом, після чого перевернув увесь будинок. Парубок шукав гроші, але нічого не знайшов, взяв жменю гарбузового насіння і пішов геть.

Тікаючи, Віталій не зачинив двері, залишивши скалічену Домнікію помирати на зледенілій підлозі. Звістка про злочин швидко розлетілась селом. Люди кілька днів боялись виходити на вулицю, думаючи, що вбивство Домнікії – справа рук маніяка.

Вбивцю міліціонери шукали п’ять днів. Коли Віталія затримали, він одразу в усьому зізнався, - кажуть правоохоронці.

У будинку Домнікії Віталій шукав “остарбайтерські” гроші, які вона отримала за роботу в Німеччині під час Другої світової війни. Він добре знав, що старенька живе сама, оскільки товаришував з її онуком. Парубок стверджує, що піти на злочин його змусило безробіття і борги.

Віталій вже мав судимість за крадіжку, але покарання отримав умовне. Тепер вийти ж на волю він зможе нескоро. Проти нього порушили кримінальну справу за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті людини. Якщо суд визнає його винним, за ґратами йому доведеться провести найближчі 8-12 років.