Це відбувається через новий державний реєстр актів цивільного стану, який прийняли 20 грудня. Працівники РАЦСу нині працюють за оновленою програмою і витрачають багато часу, щоб оформити документи. Під дверима кабінетів - великі черги. Не обходиться і без сварок. Свідком однієї стала Анна Яцук.

Роман Гурін вже другий день сидить під дверима кабінету у Рівне нському РАЦСі, аби зареєструвати свою новонароджену дитину.

Із 20 грудня працівники РАЦСу працють за новою програмою, розповідає його начальник Тетяна Кічата. Каже, що багато документів потрібно заповняти вручну і в присутності батьків. Через це найпростіша процедура реєстрації дитини тепер займає 45 хвилин.

Люди на таку довгу процедуру прийому - нарікають. Кажуть, по два дні стоять у черзі, аби зареєструвати дитину, а працівники замість того, аби приймати людей, розводять теревені.

Працівники відділу реєстрації новонароджених такі скарги у свій бік відкидають. Кажуть, що працюють на повну силу, навіть незважаючи на те, що не вистачає одного працівника. Головний спеціаліст відділу РАЦС Галина Михайловська запевняє: третя людина їм дуже необхідна.

У міському управлінні юстиції повідомили, що новий працівник повинен прийматися на роботу згідно з конкурсом. Але коли знайдуть потрібну людину - вони не знають. Через це радять молодим батькам не нарікати на нову процедуру реєстрації.